Udskoling

På Hammershøj Skole starter dagen på alle klassetrin med læsetræning. Morgenlæsebånd giver en god og rolig start på dagen for alle elever. Førende forskning peger på at børn bør læsetræne mindst 20 minutter dagligt for at understøtte deres læseudvikling optimalt. Anden lektion er hver dag afsat til faglig fordybelse. Her arbejder eleverne individuelt.

Om onsdagen fra 10.15 – 14.55 arbejder udskolingen 5. lektioner i træk i aldersblande linjehold. Linjefaget indeholder et valgfag (musik, håndværk/design eller madkundskab), understøttende undervisning og dansk. De tonede linjefag er værdifulde, fordi de giver eleverne mulighed for at arbejde fordybet, autentisk, kreativt og praksisorienteret med deres valgfag. Vi oplever, at de aldersblandede hold giver muligheder for gode relationer og faglig sparring på tværs af klassetrin.

I forbindelse med de tonede linjefag skal vore elever på 7. og 8. årgang i praktik. Praktikperioden ligger fordelt på 5 onsdage i foråret.

Eleverne arbejder gennem hele udskolingen med forebyggende trivselsarbejde via konceptet MOT. Eleverne i udskolingen må ikke anvende deres mobiltelefoner i skoletiden, da vi oplever øget fagligt fokus og flere relationer, når telefonen ikke er en del af skoledagen.

I udskolingen prioriterer vi studieture højt. Med støtte fra Hammershøj Netværket er det muligt for os at tilbyde studieture i alle udskolingsklasser.

I 8. og 9. kl. modtager eleverne standpunktskarakter i november og maj. Der afholdes skriftlige terminsprøver to gange årligt.